Call of Duty, Skyrim, Minecraft eller Doom är bara några av de speltitlar som engagerar miljontals människor över hela världen varje minut. Oavsett vilket typ av gamer du är och vilka slags spel du föredrar är det viktigt att ha ett riktigt bra gamingrum. Det ska vara både funktionellt och kul att vistas i, och är du som så många andra spelare kommer du säkerligen ägna många timmar här.

Att förena nytta med nöje är idag möjligt med hjälp av olika spel och från att ha varit en syssla uteslutande för finniga fjortonåringar är det idag något som engagerar alla åldrar och människotyper. Det har som konsekvens påverkat flera andra marknader, inklusive filmindustrin och möbelbranschen, och när du besöker inredningsshoppen idag kan du hitta särskilda gamingföremål.

Ergonomi och förvaring

Alla typer av heminredning involverar två olika faktorer: funktionalitet och trivsel. För att börja med funktionen innebär den att gamern ska sitta rätt, kunna nå olika tillbehör under spelandets gång och ha bra förvaring. Den kanske viktigaste möbeln är gamingstolen, som i princip är en cool variant av kontorsstolen och som kan justeras i höjd och vinkel. Du kan hitta snygga och sköna modeller hos heminredning online som är trevliga för både ögat och ryggen och tiden kommer bara flyga iväg utan några krämpor.

Den näst viktigaste möbeln för en gamer är ett bra bord. Här kan det vara bra att ta dig en funderare över vad du verkligen behöver för det kan variera från spel till spel. Vissa spel kräver en viss yta då du kanske spelar med mus eller vill göra vissa anteckningar medan andra kräver mycket lite plats då allt du behöver är i datorn. Bredd är viktigare än djup då du kommer vilja kunna ställa ifrån dig kaffekoppen en bit bort för att inte råka spilla, eller lägga undan mobilen eller tallriken under spelets gång. En låda eller en snygg liten hylla som matchar bordet blir perfekta förvaringsplatser för datorn eller konsolen, hörlurarna och spelen och du kan placera allt så att du lätt når det du behöver. Det är inte för inte som det ofta talas om gaminghörnor, då de flesta spelare gillar att ha bra tillgänglighet inom armarnas räckvidd.

Skaffa rätt stämning

Nästa steg är att få till en stämning som passar din typ av spelande så att det verkligen känns som ett gamingrum. Här är färgskalan viktig och inom just gamingvärlden brukar de flesta föredra färger med skarpa kontraster mot en svart bakgrund. Rött och svart är en klassisk sådan kombination och kan enkelt uppnås genom att du köper hem mattor, gardiner och kuddar från inredningsshoppen som går i rätt färgskalor. Till det kan du komplettera med snygga affischer eller wallstickers som föreställer motiv från spelen – kanske till och med dina egna screenshots – eller som passar in i fantasygenren. Sätt till några kul detaljer som har med dina spel att göra, exempelvis små miniatyrer av dina favorithjältar, medaljer du vunnit eller gadgets som raketliknande högtalare eller neonlysande lavalampor så får du snabbt den rätta ambiensen.