Har du också en speltokig familjemedlem? Kanske är det din lillasyster, storebror, pappa, mamma, flickvän, pojkvän eller ditt barn som bara älskar tv-spel. Är det dags att ordna en annorlunda och fantastisk födelsedagsfest? Då har du hittat rätt. Läs mer här.

Tv-spel lockar en stor del av befolkningen och de allra flesta känner någon som är speltokig. Att fixa ett legendariskt födelsedagskalas behöver inte alls vara särskilt svårt. Här får du våra bästa tips på dekorationer, snacks, tillbehör och aktiviteter.

Gamingparty

Att fixa ett riktigt coolt och festligt spelkalas är lätt som en plätt. Med en enkel sökning på Google hittar du servetter, ballonger, dukar, girlanger, vimplar, muggar och tallrikar med kalasmotiv som passar speltemat. Här får du själv anpassa efter födelsedagsfirarens ålder. Servetter och pynt till barn är enklare att hitta och också något som barn verkligen uppskattar. Till en vuxen gamer behöver temat inte inkorporeras i exakt allt som ska fixas utan här räcker det med att beställa en unik motivtårta från Din Tårta där favoritspelet får vara i centrum. Här finns något för alla stilar och smaker samt möjlighet att verkligen individanpassa tårtan. Servetter och dekorationer för en vuxenfest kan istället följa en färgkod och fokus ligga på roliga aktiviteter.

Matcher och utmaningar

Ett spelkalas måste bara innehålla något slags matchmoment där festdeltagarna tillsammans med födelsedagsfiraren får utmana varandra i till exempel Fortnite eller delta i Fifa-turneringar. Det beror naturligtvis på vilket spel som gamern föredrar. Med lite fantasi och lekfullhet är det också fullt möjligt att ordna en skattjakt med speltema eller en rolig tipsrunda. Om spelfantasten föredrar datorspel och att spela på dator kan man som festfixare anordna en LAN-fest där alla kan träffas i en lämplig lokal och fira tillsammans. Gäller det ett barnkalas och barnet som fyller år älskar Minecraft kan man till exempel ordna stora byggklossar i legoformat, hyra in sig i en lokal där man får låna mjukisklossar och iscensätta lekar tagna rakt ur spelvärlden.

Musik och mat

Det är dessutom en god idé att låna musik ur favoritspelet som antingen kan spelas så att alla får dansa ihop eller som kan höras i bakgrunden under måltid och fika. Lika enkelt som det är att beställa en fantastisk tårta till festen är det att ordna enkel plockmat. Sommartid är det till exempel en utmärkt idé att grilla. Detta passar gamers som älskar Minecraft särskilt bra, men det är inte svårt att sätta sig in i det specifika favoritspelet för att hitta mat att bjuda på med anknytning till spelvärlden. Barnkalas är särskilt enkla att ordna mat till eftersom barn älskar enkel kalasmat som till exempel hamburgare, korv med bröd eller pizza. När det gäller kalasmat är det också bra att ha koll på vilken favoritmat som födelsedagsfiraren tycker om eller uppskattar.

Snacks

När det handlar om barnkalas brukar en fiskdamm där man kan fiska upp en godispåse vara populärt. Till ett barnkalas kan därför innehållet i godispåsen gärna inspireras av tv-spelet eller datorspelet som kalaset utgår ifrån. På en födelsedagsfest för en tonåring eller vuxen blir godispåsar troligen inte lika populärt utan här passar lite vuxnare snacks bättre. Med ett genomtänkt tema blir spelfesten en säker succé.