Razer Inc är ett amerikanskt företag som grundades redan 1998. De säljer olika datortillbehör och har specialiserat sig inom tangentbord och datormöss. Deras huvudkontor hittas i den kaliforniska staden San Francisco i USA och grundarna heter Min-Liang Tan och Robert Krakoff. De är båda ingenjörer i grunden och hade ett mål att fullfölja när de grundade företaget; att skapa en datamus med så hög prestanda som möjligt.

03_rival600_kv_dual_hero.png__1850x800_q100_crop-scale_optimize_subsampling-2

De designar sina produkter själva och de följer utvecklingen av samtliga produkter som de gör och lanserar. Det företaget först och främst riktar in sig på är spelare som spelar via bärbara datorer eller olika tablets. De riktar även in sig på produkter som rör sig runtomkring en dator. Utöver möss och tangentbord hittas även ljudenheter samt musmattor. När de namnger sina produkter väljer de namn på vilda djur och i deras utbud hittas namn från bland annat ormar, insekter, rovdjur och giftiga djur. Här nedan följer information om två spelmöss med namn hämtade från ormarnas värld.

Razer Basilisk

Razer Basilisk är en avancerad spelmus som är designad med en optisk sensor. Den är marknadsförd som en fps-mus och är främst framtagen för att vara bekväm då en spelsession kan bli väldigt lång. På vänster sida om musen finns en liten avsats där kan du vila din tumme, en detalj som är mycket bra designad. Det kan ta stund innan du vänjer dig vid musens utformning men så snart du har gjort det kommer du märka hur bekväm den är.

Razer-Basilisk-review

Med Razer Basilisk har företaget lyckats designa en mus som både är smidig och bekväm, något som inte alla möss klarar av att leverera. Denna mus har fyra knappar på ovansidan och tre knappar på sidan. Även hjulet som sitter på ovansidan är klickbart. En av knapparna som sitter på vänster sida är placerad där du ska ha din tumme. Den är utformad som en paddel och är mycket intressant. Den är lätt att komma åt om du vill men vill du inte ha den där är den möjlig att ta bort.

Razer Mamba Elite

Razer Mamba Elite är en spelmus som har nio olika knappar. Dessa är alla programmerbara och du kan konfigurera dem på ett sätt som passar just dig och ditt spelande. Det hjul som finns ovanpå musen har ett rulljud med ett så kallat lutningsklick. Själva musen är svart men på varje sida om musen finns belysningszoner, vilka bidrar till att den är estetiskt tilltalande.

razer-mamba-elite-usp01-mobile-gaming-mouse

Du kan välja att använda de förinställda färgerna eller att skapa en egen färg med hjälp av de miljontals olika alternativen som finns. Genom att skapa en egen färg kan du personalisera din spelmus och göra den mer personlig. Det här är en mus som verkligen är bekväm. Den är formad efter din hand och redan efter första gången du använder den kommer du känna en skillnad gentemot andra möss, vilket gör att du kommer kunna spela i timmar. Razer Mamba Elite är inte bara en mus som är funktionellt utrustad utan den har dessutom en fin design som tilltalar flertalet spelare.